Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yemen'de Sana Havalimanı'ndan Mısır ve Hindistan'a Uçuşlar Yeniden Başladı

Husilerin kontrolündeki Sana Havalimanı, Mısır ve Hindistan'a ilk kez direkt uçuşlara açıldı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:21
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:21

Yemen'de Sana Havalimanı'ndan Mısır ve Hindistan'a Uçuşlar Yeniden Başladı

Yemen'de Uçuşlar Yeniden Başlıyor

Yemen'de, İran destekli Husi yönetimi, uzun zamandır kapalı olan Sana Havalimanı'ndan Mısır ve Hindistan'a direkt uçuşların bu akşam itibarıyla yeniden başladığını açıkladı.

Direkt Uçuşlar Tarih Yazıyor

Yaklaşık 10 yıl önce başlayan çatışmalar sonrasında, Sana'dan Kahire ve Mumbai'ye ilk kez "direkt" seferler düzenlenmeye başlanacak.

Yeni Anlaşmalar ve İyileşen İlişkiler

Husilere ait SABA haber ajansından yapılan açıklamaya göre, Yemen Havayolları Müdürlüğü, bu sürecin bir parçası olarak yeniden açılan uçuşlarla ilgili bilgileri paylaştı.

Birleşmiş Milletler'in Katkısı

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in ofisinden gelen 23 Temmuz tarihli açıklamada, Yemen hükümeti ve Husiler arasında bankacılık ile hava yollarındaki gerilimin azaltılması için anlaşmalar yapıldığı vurgulandı.

Açıklamalarda, tarafların bankalara yönelik aldıkları kararların ve uygulamaların iptal edildiği belirtildi. Bu anlaşma doğrultusunda, Sana ile Ürdün arasındaki seferlerin de yeniden başlayacağı ve günlük ortalama üç uçuş düzenleneceği ifade edildi. Ayrıca, Hindistan ve Kahire'ye seferler günlük ya da talep doğrultusunda yapılacak.