Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeni Ekonomi Yönetimi Belirsizliği Azalttı: Borsada Yükseliş, Yabancı Yatırımcılar Beklemede

Yeni ekonomi yönetimi belirsizliği azalttı ve borsada yükseliş yaşandı. Yabancı yatırımcılar ise somut adımlar bekliyor.

Yayın Tarihi: 06.06.2023 12:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yeni Ekonomi Yönetimi Belirsizliği Azalttı: Borsada Yükseliş, Yabancı Yatırımcılar Beklemede

Borsa İstanbul Yükselişte

Ekonomi yönetiminde görev alacak isimlerin belirlenmesi ve açıklanması sonrası borsada pozitif bir tablo oluştu. Gün içinde ulaştırma ve kimya sektörü liderliğinde yükselişini sürdüren BIST, günü yüzde 5.04 yükselişle 5.372 puandan tamamladı.

Yabancı Yatırımcılar Beklemede

Belirsizliklerin azalmasıyla gözler, son dönemde varlığı oldukça azalan yabancı yatırımcıya çevrildi. Uzmanlar, yabancı yatırımcının sözlü yönlendirmelerden çok uygulamaya dikkat edeceğini belirterek, ilginin şu an sınırlı olduğunu ancak muhtemel politikalara kredi veren yabancıların, alım yönünde harekete geçtiğini belirtti.

Yeni Ekonomi Politikaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu gerçekleştirilen devir teslim töreninde, “Rasyonel bir zemine dönme dışında seçenek kalmamıştır” diyerek, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk vurgusu yapmıştı. Yabancı yatırımcıların daha etkili giriş yapabilmesi için ekonomi politikalarına yönelik somut adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Petrolde Yükseliş

OPEC+ ülkeleri arasında Suudi Arabistan'ın aldığı petrol üretimini günlük 1 milyon varil daha kısma kararı sonrası petrol fiyatları yükselişe geçti.