Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastanelerin Hizmetleri Durduruldu

Yenidoğan çetesi soruşturmasında ruhsatı iptal edilen hastaneler hizmetlerine son verip hastaları sevk etti.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 16:31
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 16:31

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastanelerin Hizmetleri Durduruldu

Yenidoğan Çetesi Soruşturması Devam Ediyor

Yenidoğan çetesi olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, ruhsatları iptal edilen bazı hastaneler hizmet vermeyi durdurdu.

Sağlık Bakanlığı İcraat Peşinde

Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla hastaların nakil işlemleri gerçekleştirildi. İlgili soruşturmada yer alan 9 özel hastane, İstanbul'daki 112 Acil Çağrı Merkezi ile yapılan koordinasyon sonucu boşaltıldı.

Hastanelerin Mühürlenmesi

Ruhsatları iptal edilen hastaneler arasında Özel Silivri Kolan Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcılar Hastanesi, Özel TRG Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Bağcılar Medilife Hastanesi yer alıyor. Bu hastanelerin tabelaları indirildi ve mühürleme işlemleri tamamlandı.

Hasta Nakilleri Devam Ediyor

Hastaların sevk edilmesi işlemine, Özel Reyap İstanbul Hastanesi ile Özel Birinci Hastanesi de dahil edildi. Ancak, yoğun bakımda tedavi görmekte olan hastaların nakil süreçleri dışında bazı hastaların tedavileri bu hastanelerde sürdürülüyor.

Çalışanların Talepleri

Öte yandan, kapatılan hastanelerin önünde toplanan bazı çalışanlar, olaya karışanların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini ancak hastanelerin kapatılmaması gerektiğini dile getirdiler.

Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık...

Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla hastaların sevk edilmesinin ardından hizmetlerine son verildi. Özel Reyap İstanbul Hastanesi'nde yoğun bakımda olan hastalar dışındaki hastaların da sevki tamamlandı. Öte yandan, hizmetlerine son verilen Özel Reyap İstanbul Hastanesi önünde toplanan çalışanlar, suçluların cezalandırılması ancak hastanelerin kapanmaması çağrısında bulundu.