
Yer Altı Tuz Şehri'nin Ramazan Bayramı Yoğunluğu
Çankırı'da, Hititler döneminden beri tuz elde edilen ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak bilinen mağara, Ramazan Bayramı süresince birçok ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
Ziyaretçi Akını
Çankırı merkeze 20 kilometre mesafede bulunan 18 bin metrekarelik kapalı alanı ile dikkat çeken mağara, 200 yıllık geçmişiyle bozulmadan korunmuş çeşitli hayvan kalıntıları, heykeller ve sanat eserleriyle öne çıkıyor. Bayram tatili boyunca farklı illerden gelen ziyaretçiler, burada fotoğraflar çekiliyor ve tuzdan yapılmış figürleri inceliyor.
Çalışmalar ve Gelişmeler
Yer Altı Tuz Şehri Sorumlusu Gürol Topcu, bayramın ilk günü itibarıyla ziyaretçi kabul etmeye başladıklarını belirtti. "Türkiye'nin birçok şehrinden ziyaretçi akını var. Özellikle İstanbul, Hatay ve Adana'dan gelen yoğun talep bizi mutlu ediyor. Son yıllarda yapılan yatırımlarla bu alan önemli bir değişim yaşadı," dedi.
Sağlık ve Turizm Amaçlı Ziyaretler
Topcu, mağaranın astım, bronşit ve nefes darlığına iyi geldiğini de ifade ederek, "Günlük ortalama 3 ile 5 bin ziyaretçi ağırlıyoruz. Mağara, 150 metre derinlikte bulunuyor ve Çankırı'nın 7-9 milyon yıllık fosillerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, burada çalışan bir eşek de bulunuyor. İç mekan oldukça etkileyici," diye ekledi.
Ziyaretçilerin Yorumları
İstanbul'dan gelen Suat Öztelli, tuz mağarasını sosyal medyada gördüğünü ve beklentilerini karşıladığını belirtti. "Burada gezip görmek gerçekten keyifli," dedi. Diğer yandan, Barış Dilsiz, aslen Çankırılı olduğunu ve mağaranın yıllar içindeki dönüşümünden memnun olduğunu dile getirerek, "Turizme yakışır bir hale gelmiş. 12-13 yıl önce geldiğimde burası bu kadar gelişmiş değildi," şeklinde konuştu.
Çankırı'da Hititler döneminden beri tuz elde edilen ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak adlandırılan mağarada, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.
Çankırı'da Hititler döneminden beri tuz elde edilen ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak adlandırılan mağarada, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.