Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yoğurdun Cilt Sağlığına Etkisi

Egzama, akne, sivilce gibi cilt problemleri birçok kişinin hayatını zindana çevirebiliyor. Uzmanlara göre egzama probleminin altında yatan önemli nedenlerden biri ise bağırsak sağlığıyla ilgili. Doktorlar, egzamayı iyileştirebilmek için öncelikle bağırsak sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bağırsaklar için en önemli takviye ise probiyotikler sayesinde alınıyor. Bağırsak florasında oluşan problemler cilt rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Bu nedenle cildiniz için kullandığınız çeşitli kremler işe yaramayabilir. Bu durum için öncelikle bağırsak sağlığının uzmanlar tarafından kontrolü şart. Uzmanların bağırsak florası için önerdiği probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili rol oynuyor. Neredeyse herkesin severek tükettiği yoğurt güçlü probiyotiklerden biri olarak bilinir. Yoğurt bağırsak florasını dengeleyerek iyileştirmede birebir etki sağlar. Buna bağlı olarak egzama problemi de önlenebilir. Gülçü bir probiyotik olan yoğurt, düzenli tüketildiğinde bağırsakla

Yayın Tarihi: 28.10.2023 22:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yoğurdun Cilt Sağlığına Etkisi

Egzama ve Bağırsak Sağlığı

Egzama, akne, sivilce gibi cilt problemleri birçok kişinin hayatını zindana çevirebiliyor. Uzmanlara göre egzama probleminin altında yatan önemli nedenlerden biri ise bağırsak sağlığıyla ilgili. Doktorlar, egzamayı iyileştirebilmek için öncelikle bağırsak sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Probiyotiklerin Rolü

Bağırsaklar için en önemli takviye ise probiyotikler sayesinde alınıyor. Bağırsak florasında oluşan problemler cilt rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Bu nedenle cildiniz için kullandığınız çeşitli kremler işe yaramayabilir. Bu durum için öncelikle bağırsak sağlığının uzmanlar tarafından kontrolü şart. Uzmanların bağırsak florası için önerdiği probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili rol oynuyor.

Yoğurdun Faydaları

Neredeyse herkesin severek tükettiği yoğurt güçlü probiyotiklerden biri olarak bilinir. Yoğurt bağırsak florasını dengeleyerek iyileştirmede birebir etki sağlar. Buna bağlı olarak egzama problemi de önlenebilir. Gülçü bir probiyotik olan yoğurt, düzenli tüketildiğinde bağırsaklarda oluşan problemler nedeniyle cilde yansıyan sorunları azaltmada etkili olur. Ayrıca derideki su kaybını azaltır ve UV ışınlarının yol açtığı cilt sorununu giderebilir.

Yoğurtun Tüketimi

Probiyotik takviyeleri vücudun sindirim sistemine etki ederek iyi bakterileri korur ve iyileştirir. Bakterileri dengelemeye yarayan probiyotikleri en çok yoğurt, kefir, sirke, turşu gibi yiyeceklerden karşılayabilirsiniz. Öğle ve akşam öğünlerinize mutlaka 1 kase yoğurdu dahil edebilirsiniz. Sindirim sistemini iyileştiren bu besin, vitamin içeriği sayesinde saç, kemik, cilt, mide sağlığına faydalı etkiler sağlıyor.