Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

YÖK Başkanı Özvar'dan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Değerlendirmesi

Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ni Türk dünyası için önemli bir model olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 11:01
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 11:01

YÖK Başkanı Özvar'dan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Değerlendirmesi

YÖK Başkanı Özvar, TAÜ'deki Fırsatları Vurguladı

Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin (TAÜ) yalnızca Azerbaycan için değil, Türk dünyası genelinde önemli bir eğitim modeli olabileceğini ifade etti. Özvar, bu üniversitenin faaliyete geçmesinin iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini pekiştireceğini söyledi.

Önemli Bir Proje: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi

Bakü'de basın toplantısı düzenleyen Özvar, TAÜ’nün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ortak çabalarıyla hayata geçtiğini belirterek, "Bu proje, iki ülkenin bilim ve teknoloji işbirliğinin açık bir göstergesi." dedi.

İşbirliklerini Güçlendirmek Temennisi

Özvar, üniversitenin eğitim alanında daha fazla işbirliği gerçekleştirmesinin en büyük umutları olduğunu vurgulayarak, "Türk dünyasında yükseköğretim işbirliklerinin artırılması için bu tür projelerin sayısını çoğaltmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Azerbaycanlı Öğrencilerin Başarısı

TAÜ'nün başlangıçta Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi'nin programlarını sunacağını bildiren Özvar, "Yaklaşık 90 Azerbaycanlı gencin kayıt yaptırması sevindirici bir durum." dedi.

Eğitim ve Araştırmada Birlikteliğin Önemi

Özvar, yükseköğretim alanında Türk ve İslam dünyasıyla işbirliklerinin önemini vurgulayarak, "Bu tür programlar toplumsal yakınlaşmayı artıracak." dedi. Özvar, TAÜ’nün, yükseköğretim alanındaki farklı ülkelerle ortak diploma programları gibi projeleri destekleyeceğini de ifade etti.

Yükseköğretim Modeli Olarak TAÜ

Yeni eğitim modeli, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedefliyor. Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, uluslararası öğrencilere de hizmet vermeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında, TAÜ için gerekli mutabakat zaptının imzalanması, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmiştir.

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin (TAÜ) faaliyete başlaması münasebetiyle geldiği Bakü'de basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.