Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yükseliş Mi Yoksa Düşüş Mü? BİTCOİN Eylül Ayı İtibariyle Nasıl İlerleyecek?

Bitcoin'in Eylül ayındaki geleceği ne olacak? Üç analistin tahminleri ve beklentileri neler? Ağustos ayının düşük volatilitesi ve düşük işlem hacmi, Eylül ayında belirsizliğe ve kar realizasyonuna yol açabilir. Grayscale'in ETF başvurusuyla ilgili son mahkeme kararı alınmış olmasına rağmen, BTC hala 27.000 doların üzerindeki değerini korumakta zorlanıyor. Analistler, bu gelişmenin kısa vadede BTC fiyatına büyük bir etki yapmasını beklemiyorlar. CoinShares'in araştırma müdürü James Butterfill, Ağustos ayındaki fiyat düşüşünün, düşük işlem hacmiyle daha da zayıflayan büyük işlemler nedeniyle Bitcoin'in kırılganlığını artırdığını söyledi. Yatırımcıların ETF onayını beklemek için kripto paralarını elinde tutmaları, ABD borsalarındaki düzenleyici baskılar ve Binance'in ücret indiriminin sona ermesi gibi faktörler de düşüşte etkili oldu. Tarihsel olarak, Eylül ayı Bitcoin için zorlu bir ay olmuştur. Analistler, bu ayda ticaret hacminin ve oynaklığın artmasını bekliyor. Ancak BTC'nin Ekim ve

Yayın Tarihi: 01.09.2023 15:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yükseliş Mi Yoksa Düşüş Mü? BİTCOİN Eylül Ayı İtibariyle Nasıl İlerleyecek?

Yükseliş Mi Yoksa Düşüş Mü? BİTCOİN Eylül Ayı İtibariyle Nasıl İlerleyecek?

Bitcoin'in Eylül ayındaki geleceği ne olacak? Üç analistin tahminleri ve beklentileri neler?

Bitcoin (BTC), Eylül ayına girerken olumsuz bir aylık getiri performansı ve gelecek hakkındaki belirsizliklerle karşı karşıya. Grayscale'in ETF başvurusuyla ilgili son mahkeme kararı alınmış olmasına rağmen, BTC hala 27.000 doların üzerindeki değerini korumakta zorlanıyor.

Analistlere göre, Ağustos ayının düşük volatilitesi ve düşük işlem hacmi, Eylül ayında belirsizliğe ve kar realizasyonuna yol açabilir.

Grayscale'in ETF Başvurusu

ABD'deki bir bölge mahkemesi, Grayscale Investments'ın Bitcoin Trust (GBTC) için SEC bildirim gerekliliklerini karşıladığına hükmetti. Bu, ilgili ürün kategorisinin gelecekte ETF'ye dönüşebileceği anlamına geliyor. Ancak analistler, bu gelişmenin kısa vadede BTC fiyatına büyük bir etki yapmasını beklemiyorlar.

Düşük İşlem Hacmi ve Kırılganlık

CoinShares'in araştırma müdürü James Butterfill, Ağustos ayındaki fiyat düşüşünün, düşük işlem hacmiyle daha da zayıflayan büyük işlemler nedeniyle Bitcoin'in kırılganlığını artırdığını söyledi. Geçen yaz 7,5 milyar dolar olan BTC işlem hacmi, bu yaz günde ortalama 4 milyar dolara düştü.

Yatırımcıların ETF onayını beklemek için kripto paralarını elinde tutmaları, ABD borsalarındaki düzenleyici baskılar ve Binance'in ücret indiriminin sona ermesi gibi faktörler de düşüşte etkili oldu.

Eylül Ayı Beklentileri

Tarihsel olarak, Eylül ayı Bitcoin için zorlu bir ay olmuştur. Analistler, bu ayda ticaret hacminin ve oynaklığın artmasını bekliyor. Ancak BTC'nin Ekim ve Kasım aylarındaki perspektiflerinin daha iyimser olduğu düşünülüyor. Makro ekonomik verilerin kötüleşmesi durumunda merkez bankalarının pozisyon değiştirmesinin BTC için destekleyici olabileceği belirtiliyor.