Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yüzde 90 Maaş Zammı Açıklandı!

Ekim ayının ilk günlerinde maaş zamları ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandı. Emekli maaşları için ise Meclis’in açılması ile birlikte çalışmaların hız kazanması bekleniyor. Asgari ücretin, emekli ve memur maaşlarının yanı sıra, ülke genelindeki farklı kurumlarda çalışan personellerin maaş zamlarına dair gelişmelerde ekim ayının ilk günlerinde merak ediliyor. Bu çerçevede, belediyelerde de maaş zamlarına dair yeni duyurular yayınlanıyor.

Yayın Tarihi: 06.10.2023 17:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yüzde 90 Maaş Zammı Açıklandı!

Yüzde 90 Maaş Zammı Açıklandı!

Ekim ayının ilk günlerinde de maaş zamları ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayında asgari ücret zammı için görüşmeler başlayacak. Memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandı. Emekli maaşları için ise Meclis’in açılması ile birlikte çalışmaların hız kazanması bekleniyor. Asgari ücretin, emekli ve memur maaşlarının yanı sıra, ülke genelindeki farklı kurumlarda çalışan personellerin maaş zamlarına dair gelişmelerde ekim ayının ilk günlerinde merak ediliyor. Bu çerçevede, belediyelerde de maaş zamlarına dair yeni duyurular yayınlanıyor.

Maaşlara Yüzde 90 Zam

Önceki aylarda olduğu gibi ekim ayının ilk günlerinde de ülke genelindeki belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zamlarına dair açıklamalar yapılıyor. Bu kapsamda, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe sosyal medya hesabı üzerinden yüzde 90 maaş zammı ile ilgili yaptığı paylaşımda ‘’Belediye-İş Sendikası’yla anlaşmaya vardığımız Toplu İş Sözleşmesi gereğince belediyemizde çalışan en düşük emekçimizin aylığını yüzde 90 oranında artırdık. İmkânlarımızı en üst derecede ortaya koyarak anlaştığımız sözleşmemizin emekçilerimize ve ailelerine hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum’' ifadelerine yer verdi.