Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yüksek Karın Gizemi: Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor

İstanbul'da devam eden dolandırıcılık davasında yeni detaylar ortaya çıktı. Sanıklar ve müştekiler ifadelerini sundu.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:23
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:23

Yüksek Karın Gizemi: Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor

Yüksek Kâr Vaadiyle Dolandırıcılığa Devam

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davası, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Mahkemede, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz yargılanan Rüya Sağır, Hüseyin Eligül, Atilla Yörük, Asiye Öztürk, Nazlı Can gibi sanıklar duruşmaya katıldı.

Sanıklardan Seçil Erzan'ın Açıklamaları

Tutuklu sanık Seçil Erzan, mahkemede yaptığı savunmada, tanınmış futbolcu Fatih Terim ile ilgili herhangi bir dolandırıcılık iddiasının asılsız olduğunu belirtti. Erzan, "Fon adı altında hiçbir zaman para almadım," dedi ve yalnızca karşılıklı güvene dayalı olarak bazı ödemeler aldığını öne sürdü.

Müştekiler ve Yeni İfadeler

Duruşmada, yeni müştekiler dinlendi. 74 yaşındaki Sevim Sinih, tarlasını satıp elde ettiği parayı sanık Nazlı Can'a verdiğini belirtirken, bankanın Florya şubesindeki işlemlerinin nasıl yapıldığını aktardı. Ayrıca, savunma avukatları arasında tartışmalar yaşandı ve bazı avukatlar duruşma salonundan çıkarıldı.

İddianame ve Cezai Talepler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Seçil Erzan hakkında 93 yıldan 305 yıla kadar hapis talep ederken, diğer sanıkların da çeşitli suçlardan hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Sanıkların dolandırıcılık faaliyetleri neticesinde birçok insanın mağdur olduğu ifade ediliyor.

Devam eden duruşmalar, sanıkların ve mühtekilerin ifadeleriyle daha karmaşık bir hale geliyor. Herkesin gözü bu davanın sonuçlarında.

 Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı...

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında yeni müştekiler dinlenildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz yargılanan Rüya Sağır, Hüseyin Eligül, Atilla Yörük, Asiye Öztürk, Nazlı Can ve taraf avukatları katıldı.