Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunanistan'da Sel Felaketinin Ardından Salgın Alarmı

Geçen hafta Yunanistan'da yaşanan sel felaketinin ardından salgın alarmı verildi. Sağlık Bakanlığı, felaketin vurduğu bölgelerde haşere ve kemirgen sayısında artış olduğunu belirterek ciddi salgın hastalıklara zemin hazırladığına dikkat çekti. Ayrıca sivrisineklerden bulaşan Batı Nil Virüsü vakalarında da artış yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 23:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yunanistan'da Sel Felaketinin Ardından Salgın Alarmı

Yunanistan'da Sel Felaketinin Ardından Salgın Alarmı

Geçen hafta yaşanan sel felaketinin ardından Yunanistan'da salgın alarmı verildi. Sağlık Bakanlığı, felaketin vurduğu bölgelerde haşere ve kemirgen sayısında artış olduğunu belirterek ciddi salgın hastalıklara zemin hazırladığına dikkat çekti. Ayrıca sivrisineklerden bulaşan Batı Nil Virüsü vakalarında da artış yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Afette telef olan hayvanların da sağlık açısından risk oluşturduğu belirtilirken, ülkede ateş, öksürük, baş ağrısı ve ishal vakalarının görüldüğü bildirildi. Selin etkisini gösterdiği bölgelerde halkın şebeke suyunu kullanmaması istendi. Aksi takdirde mide iltihabı, hepatit ve deri döküntüleri gibi salgın hastalıkların risk altında olduğu vurgulandı.

Felaket sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken, Atina-Selanik otobanında bazı kesimler hala su altında. İki büyük kent arasındaki karayolu bağlantısı kapalı durumda. Ayrıca selin demiryolu sistemine de büyük zarar verdiği belirtildi.