Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da Türk Kültürünü Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'daki öğrenciler ile Türk kültürünü buluşturuyor. Cakarta'da düzenlenen etkinliklere katılım yoğun.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 12:33
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 12:33

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da Türk Kültürünü Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü'nin Endonezya Faaliyetleri

Yunus Emre Enstitüsü, Cakarta'daki Kalem Okullarında düzenlediği etkinliklerle Endonezyalı öğrencilere Türk kültürünü tanıtmayı sürdürüyor. Enstitü, bu süreçte 5 binden fazla öğrencinin eğitim aldığı okulda, çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Kültürel Zenginliklerin Tanıtımı

Yunus Emre Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, Cakarta temsilciliği birçok etkinlik düzenleyerek Türk kültürel değerlerini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Bu etkinlikler arasında konferanslar, sergiler ve gastronomi faaliyetleri bulunuyor.

Kültürel Etkileşim ve Gelecek Planları

Kalem Okulları Müdürü Zahid Purna Wibawa yaptığı açıklamada, başarılı öğrencilerine burs imkanı sunarak yurt dışında eğitim olanağı sağladıklarını belirtti. Wibawa, öğrencilerin Türkiye'yi daha yakından tanımaları için Enstitüden tanıtım programı talep ettiklerini ifade etti.

Cemal Şahin, Yunus Emre Enstitüsü Cakarta Koordinatörü, enstitü faaliyetlerinin olumlu etkilerine şahit olduklarını kaydetti. Şahin, Türk kültürünün tanıtımı için 10'a yakın okulda etkinlik düzenlendiğini ve Türkçe'nin seçmeli yabancı dil olarak müfredatta yer alması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe öğretimi ve geleneksel Türk okçuluğu kursları düzenleyeceklerini belirtti.