Bankada Parası Olanların Dikkatine: TMSF'den Zamanaşımı Açıklaması

Bankada parasını 10 yıldır hareket ettirmeyen vatandaşların mevduatları, devletin kontrolüne geçti. Ziraat Bankası'nın zamanaşımı açıklamasına göre, bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar, hak sahibinin en son talebi, işlemi veya yazılı talimatı tarihinden itibaren on yıl içinde aranmadığı takdirde zamanaşımına tabidir. Zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde yer alan müşterilerin en geç 15 Eylül 2023 tarihine kadar başvurmaması halinde, mevduat, emanet, hak ve alacakları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecektir.

Bankada Parası Olanların Dikkatine: TMSF'den Zamanaşımı Açıklaması

Bankada Parası Olanların Dikkatine: TMSF'den Zamanaşımı Açıklaması

Bankada parası olan vatandaşları ilgilendiren son haber TMSF'den geldi. Yapılan açıklamaya göre dün itibariyle parasını 10 yıldır hareket ettirmeyen vatandaşların mevduatları, devletin kontrolüne geçti. İşte bankada parası olanların ilgilendiren gelişmenin detayları.

Ziraat Bankası'nın Zamanaşımı Açıklaması

5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay süreyle ilan etmesi gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri Uzatıldı

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Eylül 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecektir. Daha önce 15 Haziran olarak açıklanan tarih, BDDK tarafından yapılan duyuru ile 15 Eylül'e uzatıldı. BDDK, yayınladığı metinde 'Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 27.04.2023 tarihli kararı ile ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklar için başvuru süresi 15.09.2023 tarihine uzatılmıştır.' ifadelerine yer verdi.