İslam Memiş'ten konut alacaklara uyarılar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarını değerlendirerek konut alacaklara uyarılarda bulundu.

İslam Memiş'ten konut alacaklara uyarılar

İslam Memiş'ten konut alacaklara uyarılar

İslam Memiş konut alacak olanlara çağrıda bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yapmış olduğu açıklamaları değerlendirdi. Emlak fiyatlarındaki beklentiler hakkında uyarılarda bulundu.

Yeni imar yasaları ezber bozacak!

İslam Memiş, "Yeni imar yasaları ezber bozacak!" başlıklı yazısını kaleme aldı. Yazısında, imar planı ve gelecek olan yasal düzenlemelere değinen Memiş, hedeflenen deprem yasasını değerlendirdi.

KANAL İSTANBUL TAHLİYEYİ KOLAYLAŞTIRIR

Bakan Özhaseki, Kanal İstanbul'un olası depremde şehirden tahliyeyi kolaylaştıracağını belirterek, "Avrupa'da Asya'da yeni konut rezerv alanları planlıyoruz. Acil yıkılması planlanan 600 bin binanın dönüşümünü beş yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşın boşalttığı yerde yeni bina düşünmüyoruz" dedi.

Emlak fiyatları ve yatırım

İstanbul için özel, Türkiye genelinde yeni yasalara hazırlıklı olmak gerek. Bugün en favori caddeleri tarih olabilir. Emlak fiyatlarının en pahalı olduğu bölgeler yer değiştirebilir. Çoğu kişi “emlak fiyatları” düşer diye beklerken bu beklentiler “hayal” olabilir. Yeni konut alacak, arsa yatırımı yapacaklar bakanlığın açıklamalarına kulak vermeli. Yeni yasa ezber bozacak. Yatırımın geleceğini belirleyecek. Bugünün tercihleri değil, geleceğin tercihleri önde olacak." dedi.