Bakan Duyurdu: Ankara-İstanbul Arası 80 Dakikaya Düşüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasının 80 dakikaya düşeceğini açıkladı. Yüksek Hızlı Tren ile Ankara-İstanbul arası 80 dakika olacak. Projelerin bitmediğini ve artarak devam edeceğini belirten Bakan Uraloğlu, şehirlerarası yollarda ortalama hızın 40 km/saat olduğunu şimdi ise 90 km/saate çıkarıldığını ifade etti.

Bakan Duyurdu: Ankara-İstanbul Arası 80 Dakikaya Düşüyor!

Bakan Duyurdu: Ankara-İstanbul Arası 80 Dakikaya Düşüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, katıldığı programda Süper Hızlı Tren müjdesini vererek, Ankara-İstanbul arasının 80 dakikaya düşeceğini açıkladı. Kanal İstanbul projesi ve birçok proje hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasının Süper Hızlı Tren sayesinde 80 dakika gibi kısa bir süreye düşeceğini belirtti.

“ANKARA-İSTANBUL ARASI 80 DAKİKA”

Ankaralı ve İstanbullulara müjdeyi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, şu şekilde konuştu: Ankara-İstanbul arasına yeni bir otoyol projesi yapıyoruz. Direkt Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanacak. 3-3,5 saat mesafe olacak. Projesi 7-8 senelik süreçte bitecek. Yüksek Hızlı Tren ile Ankara-İstanbul arası 80 dakika olacak. Haydarpaşa’ya kadar gelecek. Yapımına başlanması ile 5 yıl içinde bitecek.

“DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Projelerin bitmediğini ve artarak devam edeceğini belirten Bakan Uraloğlu, “Ben inşaat mühendisiyim. Bir mühendis olarak büyük projeler heyecan veriyor. Birçok eser kazandırdık. Şehirlerarası yollarda ortalama hız 40 km/saatti şimdi 90 km/saate çıkardık” ifadelerini kullandı.